Slovenský jazyk English Deutsch

Radešínská Svratka 2018

15.10.2018 V dňoch 11. až 13. septembra 2018 sa pracovníci zväzu zúčastnili pracovnej cesty v Českej republike. Prvá časť programu patrila medzinárodnému stretnutiu bonitérov (ČR, Slovensko, Nemecko, Rakúsko, Taliansko, Slovinsko, Chorvátsko, Maďarsko, Poľsko), na ktorom boli diskutované aktuálne otázky ohľadom systému FleckScore. Od 1.10.2018 sa do tohoto sytému dopĺňa nový znak - rozmiestnenie zadných ceckov. Súčasťou programu bolo aj praktické hodnotenie zvierat na farme ZD Nová Ves u Nového Města na Moravě, pri ktorom sa bonitéri mohli porovnať so svojimi kolegami, resp. s tímom expertov z Nemecka a Rakúska.
Súčasťou programu bola aj účasť na Dni českého strakatého skotu v Radešínskej Svratke, kde sa predstavilo viac ako 70 špičkových kráv. Najlepšie zvieratá vyberala dvojica rozhodcov zo Slovinska - Jože Smolinger a Igor Stanonik. Výstava sa skončila absolútnym úspechom chovateľov z VOD Kámen, ktorí získali titul šampiónky mladších aj starších kráv, kravy s najlepším vemenom, najlepšej prvôstky, najlepšej kravy v tretej laktácii i najlepšej kolekcie kráv... To nepotrebuje ďalší komentár, len úspešným chovateľom úprimne zagratulovať.
Bližšie informácie z cesty nájdete v priloženom dokumente. O výstave v Radešínskej Svratke sa budete môcť dočítať aj v októbrovom čísle Slovenského CHOVu.








Späť
SIMMENTAL © 2024. Web developed by LINQ.